info@willsoor.ro

CUM SĂ ALEGI CĂMAȘA POTRIVITĂ PENTRU BAL!

Jakou košili si vzít na ples

Te pregătești de bal și încă te întrebi care ar fi cea mai potrivită cămașă pentru tine? Știm că îți dorești să arăți perfect, dar și să te simți confortabil în același timp. Dar, nu uita că întreaga ținută trebuie să se asorteze la culoarea rochiei partenerei tale. În plus, cămașa ar trebui să se conformeze regulilor de etichetă socială, care se aplică în cazul unor astfel de evenimente speciale. Așa că, până la urmă care este cămașa ideală? Ce fel de reguli de selecție trebuie să urmezi?

CĂMAȘA PERFECTĂ PENTRU UN BAL FORMAL ȘI PENTRU UNUL INFORMAL

Dacă îți alegi o cămașă pentru un astfel de eveniment de gală ar trebui să iei în considerare caracterul balului: formal sau informal. În cazul balurilor formale, precum evenimente organizate de diferite instituții, în zone speciale ale orașului sau la operă, un smoching sau un costum negru închis este obligatoriu. Drept urmare, ar trebui să alegi o cămașă albă, cu un guler de smoching și butoni la manșete. Într-o astfel de cămașă o să arăți solemn și elegant. Mai mult decât atât, vei fi îmbrăcat în cel mai adecvat mod și în conformitate cu uzanțele sociale.

Bílá košile na ples

În cazul în care intenționezi să mergi la un bal al pompierilor sau al clubului tău de vânătoare sau la orice eveniment similar, mai puțin formal, nu trebuie să alegi doar o cămașă albă. Pentru un astfel de tip de evenimente sociale, care se organizează seara, după ora 18,00, sunt recomandate cămășile cu o nuanță închisă, – precum violet, albastru închis, gri închis, etc. Astfel, o cămașă clasică, cu închidere a nasturilor în jos (butonii de manșete nu sunt necesare) este o alegere foarte bună. Cămășile colorate îți oferă o oportunitate unică pentru a arăta distinct și se va potrivi cu rochia partenerei tale.

CĂMAȘA SIMPLĂ (FĂRĂ MODEL), CU MÂNECA LUNGĂ ESTE SINGURA OPȚIUNE PENTRU BAL

Indiferent de tipul balului la care vei merge, cu siguranță că o să porți un costum. De aceea, singura alegere corespunzătoare este o cămașă cu mânecă lungă. În conformitate cu regulile etichetei sociale, combinația dintre un costum și o cămașă cu mânecă scurtă este absolut nepotrivită. Mai mult decât atât, este incomodă și inconfortabilă. Imaginează-ți că vei transpira în timp ce dansezi în timpul balului și mâinile tale vor începe să se lipească, la propriu, de căptușeala sacoului de la costum. Acest lucru nu se va întâmpla atunci când vei îmbrăca o cămașă din bumbac, cu mânecă lungă, dat fiind faptul că aceasta beneficiază de respirabilitate și este plăcută la atingere.

Cămășile cu model (cadrilate, tartan, cu dungi, etc.) sunt tipice pentru mediul de la muncă. Dacă nu vrei să arăți ca și cum tocmai ai plecat de la serviciu, evită cămășile cu model. Cămășile fără model sunt etichetate în magazinele online drept cămăși cu model neted, ceea ce înseamnă că sunt niște "cămăși cu un model invizibil".

CUM SĂ POTRIVEȘTI O CRAVATĂ SAU UN PAPION LA CĂMAȘA TA

O cămașă albă poate fi combinată cu o cravată sau un papion care are aproape orice culoare. Îți recomandăm să alegi o o culoare care să se potrivească cu ținuta partenerei tale. În acest fel o să arătați perfect împreună. Varianta ideală este o cravată glossy, care îți oferă un aspect solemn. Poți alege cravate cu sau fără model. Oricum, ar trebui să eviți cravatele care au dungi oblice. Acestea sunt concepute pentru a fi purtate doar la serviciu.

Îți poți completa cămașa colorată cu o cravată asortată, dar nu opta pentru o cravată care este în aceeași culoare precum cămașa ta (în caz contrar, cravata nu o să mai fie scoasă în evidență). Încearcă să alegi o cămașă închisă cu o cravată închisă, dar în altă culoare, de exemplu, o cămașă albastru închis cu o cravată claret (culoarea vinului roșu închis).
Îți recomandăm, de asemenea, combinația între cămășile mate și cravatele strălucitoare.

Ei bine, acum știi cum se procedează. Noi credem că indiferent la ce bal vei participa, te vei îmbrăca în conformitate cu regulile etichetei sociale și vei arăta uimitor, cu siguranță, fiind, în același timp, asortat perfect pentru ținuta partenerei tale. Cu certitudine că o să faci o impresie perfectă!

Îți dorim să ai parte de mult succes în alegerea cămășii perfecte. Bucură-te de sezonul balurilor!

Newsletter

Vrei 20 lei REDUCERE la prima ta achiziție? Abonează-te la newsletter-ul nostru Willsoor.